BANY DE BOSC: GRUPS DE PERSONES AMB MALALTIES CRÒNIQUES (CAP DE SETMANA)

Les qualitats terapèutiques d’un bany de bosc que, segons diversos estudis, s´han demostrat científicament, són les següents:

  1. • Estimula les funcions del sistema immunològic, amb un increment de les cèl•lules Lymphocytus K ).
  2. • Redueix la pressió sanguínia.
  3. • Redueix l‘estrès.
  4. • Millora l’estat anímic.
  5. • Augmenta l’habilitat d’estar focalitzat, inclús en nens amb TDAH.
  6. • Accelera la recuperació després d’ una intervenció o malaltia.
  7. • Augmenta el nivell d’energia.
  8. • Millora el son.

Més informació (en anglès): http://www.natureandforesttherapy.org/the-science.html


L’objectiu és organitzar grups de persones amb problemes crònics de salut específics que puguin beneficiar-se dels banys de bosc. Inicialment, els grups escollits són: pacients diabètics, pacients amb fibromiàlgia i pacients amb càncer en una fase estable. No hi ha intenció de fer cap estudi per provar els beneficis que se n’obtenen. El més important d´aquesta estada és oferir una nova activitat per ajudar a millorar la gestió del trastorn.

En anglès, malaltia o trastorn es diu “ disease” . Etimològicament “ dis”  significa una  “manca de “ i “ease”  fa referència a un estat tranquil del cos o a una ment en pau. Els banys de bosc intenten, amb el caminar i el silenci, ajudar que hi hagi un moviment sense impediments en el nostre organisme.

Aquests grups són organitzats per les mateixes associacions de malalts amb diabetis, fibromiàlgia o càncer, i si és necessari hi haurà un expert o personal sanitari. Si hi ha algú interessat però que no forma part de cap associació, nosaltres li facilitarem el contacte amb l’associació corresponent.

 

Informació:
info@banysdebosc.com

Telf: +34 605 507 930

ALTRES PROGRAMES

Banys de Bosc (1 dia)
Tardor – Primavera

Els Banys de Bosc d´un dia
s’organitzen a la tardor i primavera. Dates:
Tardor 20 Novembre 2021
Primavera: 30 Abril 2022

Banys de Bosc en el Santuari de la Salut (cap de setmana)

Els banys de bosc al Santuari de la Salut tenen l´objectiu de gaudir de la tranquil•litat dels boscos del Santuari. Dates:
Encara per confirmar

CONTACTA'NS

Pregunta’ns, envia’ns suggeriments, explica’ns qui ets... Sigui el que sigui, prometem contestar al més aviat possible :)

MIQUEL ÀNGEL CABRER - Guia del bosc

La meva relació amb el Shinrin-yoku es produeix arran de les meves altres facetes professionals:

Acupuntura: Des de fa 12 anys, em dedico a l’acupuntura amb influència japonesa. Aquest contacte amb el món japonès em va fer descobrir el Shinrin-yoku.

Tai ji quan – Daoyin: Des de fa 20 anys, estudio i ensenyo aquestes disciplines. La seva pràctica m´ha ajudat a conèixer millor el cos en dues facetes: quietud i moviment. Les meves passejades pel bosc són la versió mediterrània del tai ji quan.

Shinrinyoku: Un dia, mentre passejava, vaig descobrir un bosc. A mesura que anava caminant-hi, vaig recordar els articles que havia llegit feia uns anys sobre el Shinrin-yoku. De cop i volta, el bosc em va convidar a iniciar i a compartir aquestes passejades.
+34 605 507 930


SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

Segueix el nostre perfil a Facebook, on anirem publicant totes les nostres notícies, novetats, fotografies, vídeos...